"Когато посетих за първи път сестра Теофана, тя беше вече в напреднала възраст. С крехка и деликатна натура, на нея ѝ беше вече трудно да пазарува, та се налагаше, особено зимно време, нейни близки и приятели да ѝ помагат. Занесох ѝ плодове. За нея знаех само, че е била изключително предана на Учителя , до такава степен, че докато семейството ѝ нямало жилище на Изгрева, тя обитавала палатка срещу салона и така прекарала три зими с идеята да бъде по-близо до своя учител. Учителят ценял нейната преданост и духовната ѝ ревност. По повод на името ѝ казвал шеговито, но с добро чувство, ... |
|
Едно пътуване из Италия в търсене на вкусовете от миналото. ... Рецепти за правене на хляб от цяла Италия, събрани от един от най-известните италиански специалист-готвачи, преподавател по готварство и автор на редица кулинарни предавания и статии: Рита Монастеро. С изключителна любов към хляба и в търсенето на истории от всички райони в Италия - от Ломбардия до Сицилия, през Лацио и Пулия. Чак до Сардиния. Книгата е точно това: преоткриване, район по район, на древните начини на правене на хляб. Тя е, преди всичко, посветена на хората, които са ни предали тези скъпоценни методи. В преплитането на места и анекдоти се ... |